Training Informatieveiligheid NEN-ISO/IEC 27001

De gemeente Den Haag vindt informatieveiligheid en privacy van haar inwoners een zeer belangrijk onderwerp. Daarom is besloten dat alle medewerkers die te maken hebben met informatievoorziening twee trainingen moeten volgen: een basistraining over de ISO 27001 norm en een functiespecifieke opleiding. Dit artikel is een samenvatting van de basistraining van het informativeiligheidsmanagementsysteem NEN-ISO/IEC 27001 bij FoxIT, door trainer Ferry van der Kaars. Het doel van deze basistraining is de bewustwording van de informatieveiligheid.

Continue reading Training Informatieveiligheid NEN-ISO/IEC 27001

#trainjecollega verandermanagement: je ziet het niet vanzelf

Elk jaar organiseren collega’s in verschillende gemeenten een week waarin collega’s hun eigen collega’s een korte training geven: #trainjecollega. De onderwerpen zijn zeer divers en zo kan iedereen in een ochtend of middag kennis maken met een onderwerp van zijn of haar interesse. Dit jaar volgde ik de training ‘Je ziet het niet vanzelf’ over verandermanagement bij overheden.
Continue reading #trainjecollega verandermanagement: je ziet het niet vanzelf

Publieke gezondheid nieuwe stijl: informatie van de GGD als grondstof voor sociale innovatie

Als afsluiting van mijn deeltijd HBO studie Business IT & Management heb ik een half jaar lang onderzoek gedaan naar de vraag: hoe kan de samenleving de publieke gezondheid zo goed mogelijk zelf bewaken, beschermen en bevorderen, ondersteund door middel van informatie van de GGD Haaglanden?
Continue reading Publieke gezondheid nieuwe stijl: informatie van de GGD als grondstof voor sociale innovatie

PURA: Publieke Gezondheid Referentie Architectuur

In navolging van de NORA en GEMMA hebben zeven GGD’en, ondersteund door Novius, een eerste versie van een referentie architectuur voor de publieke gezondheid opgesteld. De doelen zijn om de informatievoorziening van organisaties in de publieke gezondheid beter, robuuster, beheersbaarder en efficiënter te maken.
Continue reading PURA: Publieke Gezondheid Referentie Architectuur